Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 16:13
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Goldman Sachs: Πότε θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 2 Έλληνες

Goldman Sachs: Πότε θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 2 Έλληνες

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών θα έχει εμβολιαστεί έως τα μέσα του 2021, προβλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε νέα έκθεσή τους.

Ρεαλιστικά, το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει εμβολιαστεί τον Απρίλιο. Ο Καναδάς θα αγγίξει το στόχο του 50% το Μάιο, ενώ θα ακολουθήσουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρα και η Ελλάδα) όπως και η Αυστραλία τον Ιούνιο. Η Ιαπωνία κινείται πιο υπομονετικά, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στον Ιούλιο για να εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού της.

Goldman Sachs: Πότε θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 2 Έλληνες-1

Τα ποσοστά των εμβολιασμών θα αυξάνονται σταδιακά και θα ξεπεράσουν το 70% σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες το φθινόπωρο, όταν θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, υπολογίζει η Goldman Sachs.

Ανάμεσα στις αναδυόμενες οικονομίες, οι πιο μεγάλες χώρες αναμένεται να πετύχουν τον εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού τους το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Ρωσία προηγείται και εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει αυτό το ορόσημο έως τον Ιούλιο, με δεδομένο ότι έχει προνομιακή πρόσβαση στο εμβόλιοSputnik V. Με βάση τα νέα συμβόλαια που έχει κλείσει, η Βραζιλία θα καταφέρει να εμβολιάσει έναν στους δύο κατοίκους της τον Αύγουστο. Η Κίνα και το Μεξικό θα φτάσουν στο ίδιο ορόσημο έως τον Οκτώβριο, με την Ινδία να ακολουθεί το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης σε μία κοινότητα, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί περίπου το 60-70% του πληθυσμού της.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News