Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 09:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moderna: Θα χρειαστεί τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022

Moderna: Θα χρειαστεί τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022

Η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού πιθανότατα θα μειώνεται με τον καιρό, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος μάλλον θα χρειαστεί να κάνει και τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022, εκτίμησε ο CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μπανσέλ, όσοι έκαναν την ενισχυτική δόση το φθινόπωρο του 2022 πιθανότατα έχουν αρκετή προστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν πολύ κόσμο να συγκεντρώνεται σε εσωτερικούς χώρους. 

«Θα μου κάνει εντύπωση όταν πάρουμε τα στοιχεία στις επόμενες εβδομάδες, ότι (η προστασία) κρατά καλά με τον καιρό –  Θα περίμενα να μην κρατήσει πολύ καλά», είπε ο Μπανσέλ αναφερόμενος στην ενισχυτική δόση. 

Μάλιστα, είπε ότι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ν. Κορέας, παραγγέλνουν ήδη δόσεις για να προετοιμαστούν. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτικές δόσεις από το φθινόπωρο του 2022 και μετά», είπε ο CEO της Moderna, προσθέτοντας ότι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν υφιστάμενα νοσήματα θα χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις σε ετήσια βάση, τα επόμενα χρόνια. 

«Αυτό που λέμε είναι ότι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν», τόνισε. 

Παρόλα αυτά, ο Μπανσέλ εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα μπορούσε να επιταχύνει τη μετάβαση από την οξεία κρίση στην ενδημική φάση, όπου ο κορωνοϊός δεν θα διαταράσσει πια τη δημόσια ζωή. Προειδοποίησε, όμως, ότι μία τυχαία μετάλλαξη μπορεί να αλλάξει και πάλι την πορεία της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News