Business & Finance Πέμπτη 6/01/2022, 22:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Walmart: Μειώνει τις άδειες μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους που νοσούν

Walmart: Μειώνει τις άδειες μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους που νοσούν

Κατά το ήμισυ μειώνεται η άδεια μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους της Walmart στις ΗΠΑ που νοσούν από Covid-19 ή μπαίνουν σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Walmart οι νέοι κανόνες, για μείωση της άδειας από δύο εβδομάδες σε μία, συμβαδίζουν με τις πρόσφατες οδηγίες των CDC.

Όσοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι άρρωστοι μετά τις επτά ημέρες ενδέχεται να λάβουν επιπλέον οικονομική ενίσχυση μέχρι και για 26 εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, τα κέντρα πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ έδωσαν νέες οδηγίες τον Δεκέμβριο για εμίωση της προτεινόμενης διάρκειας καραντίνας για τις περισσότερες περιπτώσεις από 10 σε 5 ημέρες. Η μείωση του χρόνου απομόνωσης εξαρτάται από το αν εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα 5 ημέρες μετά την πραγματοποίηση θετικού τεστ.

Επίσης, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των CDC, όσοι έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου και εκτεθούν στον ιό δεν χρειάζεται να απομονωθούν, με την προϋπόθεση ότι φορούν σωστά τη μάσκα τους και δεν εμφανίζουν προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στις νέες οδηγίες από εργαζομένους και τα σωματεία που τους εκπροσωπούν. Ενδεικτικά, η πρόεδρος του σωματείου αεροσυνοδών CWA, Sara Nelson, τόνισε στο τέλος του Δεκεμβρίου ότι με τις νέες κατευθυντήριες, ορισμένοι εργαζόμενοι ενδέχεται να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στη δουλειά πριν αναρρώσουν πλήρως ή να τους αναγκάσουν οι εργοδότες τους να επιστρέψουν.

Σημειώνεται πως στην Walmart, ο μεγαλύτερος εργοδότης των ΗΠΑ, προσφέρει 150 δολάρια οικονομική ενίσχυση σε όσους εργαζομένους εμβολιαστούν πλήρως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τι ισχύει με τους εργαζόμενους που νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα – Πως πληρώνονται

Walmart: Εγκαθιστά ΑΤΜs με Bitcoin στα καταστήματά της  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News