Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 17:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PlayStation και…αυτοκίνητα; Η Sony στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

PlayStation και…αυτοκίνητα; Η Sony στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργεί φέτος η Sony, η οποία ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για μία νέα μονάδα σπορ οχημάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας πρόκειται να συστήσει μία νέα θυγατρική,  την Sony Mobility, τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξετάζει  την κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε ότι συνδυάζοντας τις τεχνολογίες της ετιαρείας σε αισθητήρες, cloud, 5G, ψυχαγωγίας και άλλων «πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως εταιρεία ψυχαγωγίας, ώστε να στρεφούμε στην κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, η Sony σκοπεύει να αξιοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική στην νέα της επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του SUV που σχεδιάζει, το μοντέλο Vision-S 02.

PlayStation και…αυτοκίνητα; Η Sony στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση-1

Το SUV θα αξιοποιεί τους αισθητήρες της Sony προκειμένου να προσφέρει ορισμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποιεί και ορισμένα από τα προϊόντα ψυχαγωγίας της εταιρείας. Ενδεικτικά, οι επιβάτες θα μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο, συνδέοντάς το με τις κονσόλες PlayStation στο σπίτι τους.

Το πρώτο πρωτότυπο της εταιρείας, το Vision-S 01 είχε αποκαλυφθεί προ διετίας και έχει δοκιμαστεί στους δρόμους της Ευρώπης. Το νέο SUV θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα cloud με το πρώτο μοντέλο.

Στην ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίστηκε εάν η Sony θα προχωρήσει μόνη στην κατασκευή αυτοκινήτων ή εάν θα συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Οι τιτάνες που θέλουν να εκθρονίσουν τον Έλον Μασκ

Ηλεκτροκίνηση: Η πρώτη μπαταρία με εμβέλεια 1.210 χιλιόμετρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News