Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Xiaomi: Γιατί καλείται να καταβάλει 80 εκατ. ευρώ στην Ινδία 

Xiaomi: Γιατί καλείται να καταβάλει 80 εκατ. ευρώ στην Ινδία 

Εντολή να καταβάλει 6,53 δισ. ρουπίες (87,80 εκατ. δολάρια) ως φόρους εισαγωγής, έδωσε η κυβέρνηση της Ινδίας στην Xiaomi, έπειτα από έρευνα των αρχών με την οποία διαπίστωσαν ότι η κινεζική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων είχε αποφύγει ορισμένους δασμούς.

Τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η Διεύθυνση Πληροφοριών Εσόδων της Ινδίας, έδειξαν ότι η καταβολή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και τελών άδειας χρήσης από την Xiaomi India στην Qualcomm στις ΗΠΑ και στη Beijing Xiaomi Mobile Software στην Κίνα, δεν προστέθηκαν στην αξία των εισαγωγών και στις συμβάσεις με τους προμηθευτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Με το να μην προσθέτει τα τέλη των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και της άδειας χρήσης στην αξία της συναλλαγής, η Xiaomi India απέφευγε τους τελωνειακούς δασμούς ως ο πραγματικός κάτοχος των εισαγόμενων κινητών τηλεφώνων, των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων τους», επισημαίνεται.

Τρεις ειδοποιήσεις έχουν αποδοθεί στην Xiaomi για τη φορολογική απαίτηση και την είσπραξη του ποσού που ανέρχεται συνολικά σε 6,53 δισ. ρουπίες, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2020.

«Στην Xiaomi India, δίνουμε ύψιστη σημασία στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με όλους τους νόμους της Ινδίας. Επί του παρόντος εξετάζουμε λεπτομερώς την ειδοποίηση. Ως υπεύθυνη εταιρεία, θα στηρίξουμε τις αρχές με όλα τα απαραίτητα έγγραφα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφοριές από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News