Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 20:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλον Μασκ: Ξεπέρασε ξανά τα 300 δισ. η περιουσία – Ράλι η μετοχή της Tesla

Έλον Μασκ: Ξεπέρασε ξανά τα 300 δισ. η περιουσία – Ράλι η μετοχή της Tesla

Κατά 33,8 εκατ. δολάρια ενισχύθηκε η περιουσία του Έλον Μασκ, ξεπερνώντας ξανά τα 300 δισ. δολάρια, ιδίως χάρη στο μερίδιο που διατηρεί στην Tesla η μετοχή της οποίας ακολουθεί εκ νέου ανοδική πορεία. 

Η περιουσία του ιδιοκτήτη της Tesla πλέον αγγίζει τα 304,2 δισ. δολάρια και ως αποτέλεσμα, ο Μασκ μπαίνει στο νέο έτος ξανά ως ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη. Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, τον Μασκ ακολουθεί ο Μπερνάρντ Αρνό, Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής αυτοκρατορίας μόδας LVMH.

Ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, βρίσκεται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με το Forbes.

Την πρώτη Κυριακή του έτους, η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε παραδώσει περισσότερα από 936.000 αυτοκίνητα το 2021, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα όμως, ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλέσει και 475.000 από τα αυτοκίνητά της που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2021 για λόγους ασφαλείας.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή Tesla ενισχύθηκε κατά τουλάχιστον 13%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά και πάλι το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού έπεσε κάτω από αυτό το επίπεδο τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας της

Tesla: Ράλι η μετοχή της μετά το νέο ρεκόρ παραδόσεων το δ΄ τρίμηνο του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News