Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 18:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η χώρα που έχασε 2,8 δισ. δολάρια από τις διακοπές ίντερνετ

Πάνω από 5,5 δισ. δολάρια για το top-21

Η χώρα που έχασε 2,8 δισ. δολάρια από τις διακοπές ίντερνετ

Περισσότερα από 2,8 δισ. δολάρια κόστισε η διακοπή του ίντερνετ στη Μιανμάρ, όπου η στρατιωτική χούντα απέκοψε τους πολίτες από το διαδίκτυο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του 2021.

Μάλιστα, η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας συγκαταλέγεται στα 21 κράτη, τα οποία βίωσαν τις μεγαλύτερες δυσλειτουργίες στην πρόσβαση σε ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.

Από κοινού, όπως προκύπτει από έρευνα της Top10VPN, οι συγκεκριμένες 21 χώρες έμειναν χωρίς διαδίκτυο για περισσότερες από 30.100 ώρες, με το σωρευτικό κόστος να υπερβαίνει τα 5,5 δισ. δολάρια, ένα ποσό αυξημένο κατά 36% σε σχέση με το 2020.

Στη δεύτερη θέση, μετά τη Μιανμάρ, ακολούθησαν η Νιγηρία και η Ινδία, με τα δύο κράτη να χάνουν 1,5 δισ. δολάρια και 583 εκατ. δολάρια αντιστοίχως, εξαιτίας των διακοπών στο ίντερνετ.

Αιθιοπία, Σουδάν, Ουγκάντα, Μπαγκλαντές, Μπουρκίνα Φάσο, Κούβα και Συρία συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των χωρών, με τις περισσότερες απώλειες χρημάτων.

Το Twitter, ταυτόχρονα, ήταν το μέσο, το οποίο δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό μπλοκαρισμάτων, καθώς έμεινε εκτός λειτουργίας 12.379 ώρες. Ακολούθησαν τα Facebook, WhatsApp, Instagram και YouTube.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Cosmote: Πώς και πότε θα διπλασιαστούν οι ταχύτητες ίντερνετ

ΟΤΕ: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News