Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας που έχει… φέσι 78 εκατ. δολαρίων

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας που έχει… φέσι 78 εκατ. δολαρίων

Στα δικαστήρια σέρνει η Credit Suisse τον Σαουδάραβα πρίγκηπα, Φαχάντ μπιν Σουλτάν, ο οποίος φαίνεται ότι χρωστάει περισσότερα από 78 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση συνδέεται με δύο τραπεζικά δάνεια, τα οποία συνάφθηκαν για την αναχρηματοδότηση προϋπάρχοντος δανεισμού, ο οποίος αφορούσε την αγορά ενός σούπερ-γιοτ 82 μέτρων και μιας εξοχικής κατοικίας στην Αγγλία.

Η ελβετική τράπεζα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι δύο εταιρείες, με εγγυητή τον πρίγκηπα, αθέτησαν τις πληρωμές των επίμαχων δανείων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Credit Suisse, το σκάφος αναψυχής «Sarafsa» κοστίζει περίπου 65,5 εκατ. δολάρια, ενώ η εξοχική κατοικία λίγο έξω από το Λονδίνο έχει αξία 47 εκατ. δολάρια.

Οι δύο εταιρείες, μέσω των οποίων συνάφθηκαν τα δάνεια, έχουν ως έδρα τις Παρθένες Νήσους. Αμφότερες κήρυξαν στάση πληρωμών προς την τράπεζα, μην αποπληρώνοντας ένα μεγάλο ποσό από τα οφειλόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαχάντ μπιν Σουλτάν είναι κυβερνήτης της επαρχίας Ταμπούκ από το 1987, ενώ εδώ και χρόνια αποτελεί μέλος του Κοινοβουλίου των Εμιράτων. 

Το 2014 έγινε ευρέως γνωστός καθώς θανάτωσε περισσότερα από 2.000 πουλιά του είδους «Houbara bustard», ένας αριθμός που ισούται με το 2% του εναπομείναντος πληθυσμού παγκοσμίως. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, τα πράγματα είναι λιγότερο αυστηρά

Δείτε την οκτάγωνη πόλη που θα επιπλέει στη θάλασσα

Μέχρι το 2018 απαγόρευε το σινεμά – Τώρα θέλει να φτιάξει το νέο «Χόλυγουντ»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News