Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 13:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Οι ασφαλισμένες ζημιές στις ΗΠΑ οι τρίτες μεγαλύτερες

Κορωνοϊός: Οι ασφαλισμένες ζημιές στις ΗΠΑ οι τρίτες μεγαλύτερες

Οι ασφαλισμένες ζημιές που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, συνιστούν τις τρίτες μεγαλύτερες στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η ασφαλιστική εταιρεία Howden.

Το ποσό των αποζημιώσεων για τις ζημιές προερχόμενες από την πανδημία έχει ανέλθει στα 44 δισ. δολάρια, ωστόσο σύμφωνα με την ασφαλιστική οι αρχικές προβλέψεις για τον «τελικό λογαριασμό» στα 100 δισ. δολάρια, πλέον είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτούν.

Οι μεγαλύτερες ασφαλισμένες ζημιές στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί από τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται αυτές από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Αυτή η πρόβλεψη έγινε από ειδικούς του κλάδου στις πρώτες μέρες της πανδημίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, την ώρα που οι κοινωνικές εκδηλώσεις ακυρώθονταν και οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν σε όλο τον κόσμο.

Έκτοτε, οι ασφαλιστές έχουν αποκλείσει την Covid-19 από πολλά συμβόλαια.

Παράλληλα σύμφωνα με τη Howden, την 1η Ιανουαρίου τα επιτόκια αντασφάλισης για τις καταστροφές σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδό τους από το 2009.

Οι αντασφαλιστές ασφαλίζουν τους ασφαλιστές και οι αυξήσεις των επιτοκίων αντασφάλισης μετακυλίονται συνήθως στους πελάτες των ασφαλιστών.

Τα παγκόσμια επιτόκια αντασφάλισης καταστροφών σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 10,8% κατά μέσο όρο, δήλωσε η εταιρεία Guy Carpenter σε ξεχωριστή έκθεση αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Gallagher Re, ορισμένα ευρωπαϊκά ποσοστά αντασφάλισης ακινήτων αυξήθηκαν περισσότερο από 50%, αφού καταγράφηκαν ζημίες ρεκόρ πέρυσι από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και καταιγίδες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News