Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 12:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Στο 3,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Γαλλία: Στο 3,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, σε μιαένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να πλησιάζουν στην κορύφωσή τους στην Ευρωζώνη, μετά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθαν στο 3,4% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από το 3,5% των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε, αντισταθμίζοντας την επιτάχυνση στις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα 1,8% έναντι 1,9%, αντίστοιχα.

Στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να δείξουν μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη ως σύνολο.

Ωστόσο, η Ισπανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον υψηλότερο πληθωρισμό σε τριάντα έτη και τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ιταλία αύριο αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 4,2% τον Δεκέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News