Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 12:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σε χαμηλό πανδημίας η ανεργία τον Δεκέμβριο

Γερμανία: Σε χαμηλό πανδημίας η ανεργία τον Δεκέμβριο

Συνεχή σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η αγορά εργασίας στη Γερμανία, δείχνοντας παράλληλα ανθεκτικότητα παρά την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων, με το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο υποχώρησε στο 5,2% το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020 όταν η Γερμανία μπήκε στο πρώτο lockdown για τον κορωνοϊό, από 5,3% ένα μήνα νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 23.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους στους 2,405 εκατομμύρια, με τους αναλυτές του Reuters να ανέμεναν μια μείωση της τάξεως των 15.000.

«Η εικόνα της αγοράς εργασίας είναι καλή στο τέλος του έτους και η ανάκαμψη των προηγούμενων μηνών συνεχίστηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Εργασίας του υπουργείου Ντέτλεφ Σίλε.

Ωστόσο όπως προειδοποίησε η αύξηση των κρουσμάτων και οι ανανεωμένοι περιορισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου φέρνουν ένα νέο κύμα αβεβαιότητας.

Αυτό, αντανακλάται στο γεγονός ότι πολλές εταιρείες ανήγγειλαν τον Δεκέμβριο ότι θα μπορούσαν σύντομα να θέσουν ξανά περισσότερους εργαζομένους σε άδεια.

Τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα αξιόπιστα στοιχεία, ο αριθμός των εργαζομένων με μειωμένο ωράριο εργασίας στα προγράμματα προστασίας της εργασίας, γνωστά και ως Kurzarbeit, μειώθηκε σε περίπου 710.000. Ένα επίπεδο το οποίο απέχει παρασάγγας από τους περίπου 6 εκατομμύρια εργαζόμενους τον Απρίλιο του 2020.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο

Γερμανία: Δρομολογεί φοροελαφρύνσεις ύψους άνω των 30 δισ.ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News