Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 11:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Κυκλοφόρησε πιλοτική έκδοση του πορτοφολιού για το ψηφιακό γιουάν

Κίνα: Κυκλοφόρησε πιλοτική έκδοση του πορτοφολιού για το ψηφιακό γιουάν

Μια πιλοτική έκδοση της εφαρμογής για το πορτοφόλι του ψηφιακού γιουάν στα καταστήματα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, έθεσε σε διαθεσιμότητα σήμερα Τρίτη η Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νομίσματος.

Την εφαρμογή «e-CNY (Pilot Version)» έχει αναπτύξει το ερευνητικό ινστιτούτο ψηφιακών νομισμάτων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) και είναι από σήμερα διαθέσιμη για λήψη στα καταστήματα εφαρμογών Android και Apple στη Σαγκάη.

Μια ειδοποίηση στην εφαρμογή ανέφερε ότι αυτή βρίσκεται σε πιλοτική φάση έρευνας και ανάπτυξης και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους χρήστες μέσω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέχουν τις υπηρεσίες e-CNY. Στα ιδρύματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο διοικητής της PBOC, Γι Γκάνγκ, δήλωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να κινείται προς την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα και να βελτιώνει τον σχεδιασμό και τη χρήση του, όπως την αύξηση της διαλειτουργικότητάς του με τα υπάρχοντα εργαλεία πληρωμών.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση για το 2021, η PBOC δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη του ψηφιακού γιουάν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News