Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 09:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ποια είναι η υποψήφια του Μπάιντεν για αντιπρόεδρος εποπτείας στη Fed

ΗΠΑ: Ποια είναι η υποψήφια του Μπάιντεν για αντιπρόεδρος εποπτείας στη Fed

Ένα πρώην μέλος του συμβουλίου των κυβερνητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η Σάρα Μπλουμ Ράσκιν πιθανόν να είναι η εκλεκτή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αντιπρόεδρος εποπτείας στην αμερικανική κεντρική τράπεζα. Αυτό επικαλείται με δημοσίευμά του το Axios, στο οποίο αναφέρει ότι η ανακοίνωση αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η Ράσκιν, η οποία έχει διατελέσει αξιωματούχος στο υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση Ομπάμα, πιθανόν να επιβάλει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο στον ισχυρό ρόλο της εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών, μια θέση που εγκατέλειψε πρόσφατα ο Ράνταλ Κουάρλες διορισμένος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η θέση του αντιπροέδρου εποπτείας είναι η πιο επιδραστική από τις κενές θέσεις στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Fed τις οποίες πρέπει να καλύψει ο Μπάιντεν, δίνοντάς του την ευκαιρία να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην εποπτεία της Wall Street όσο και στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν εξετάζει επίσης δύο μαύρους οικονομολόγους για να διορισθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Fed, τη Λίζα Κουκ από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και τον Φίλιπ Τζέφερσον από το Κολέγιο Ντέιβιντσον στη Βόρεια Καρολίνα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News