Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 08:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evergrande: Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της

Evergrande: Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της

Διαδήλωση έξω από τα γραφεία της στην Evergrande στην πόλη Γκουανζού πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, επενδυτές που έχουν αγοράσει χρηματοοικονομικά προϊόντα τα οποία έχει εκδώσει ο κινεζικός όμιλος ο οποίος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.

Ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων φώναζε «Evergrande, επέστρεψε τα χρήματά μας!», επαναλαμβάνοντας ένα σύνθημα που είχαν χρησιμοποιήσει επενδυτές και προμηθευτές το περασμένο φθινόπωρο όταν η επιδείνωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας έγινε εμφανής.

Την περασμένη Παρασκευή, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια αποπληρωμής των επενδυτών στα προϊόντα διαχείρισης της περιουσίας της, με καταβολή 8.000 γιουάν (1.256 δολάρια) το μήνα για τρεις μήνες από τον Ιανουάριο, ανεξάρτητα από το πότε λήγει η επένδυσή τους. 

Η αλλαγή αυτή πυροδότησε ένα κύμα φόβου από πλευράς επενδυτών ότι δεν θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

«Νομίζω ότι είναι απογοητευτική η εξέλιξη αυτή, όμως είναι χειρότερο εάν δεν παλέψουμε για τα δικαιώματά μας», δήλωσε μια συνταξιούχος η οποία όπως ανέφερε έχει επενδύσει 1 εκατ. γιουάν σε προϊόντα της Evergrande.

Περισσότεροι από 80.000, μεταξύ αυτών εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους, όπως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Evergrande, έχουν αγοράσει προϊόντα αξίας περισσότερων από 100 δισ. γιουάν τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της Evergrande Wealth.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Evergrande: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης ο γίγαντας του real estate

Evergrande: Ξεκινάει συζητήσεις για αναδιάρθρωση χρέους 300 δισ. δολαρίων

Evergrande: «Σήμα» για συμφωνία με τους πιστωτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News