Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 21:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που αγγίζει τα 3 τρισ. δολάρια

Apple: Η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που αγγίζει τα 3 τρισ. δολάρια

Και επισήμως άγγιξε τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Apple κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης στην Wall Street για το νέο έτος. Όταν η τιμή της μετοχής έφτασε τα 182,86 δολάρια, ο τεχνολογικός κολοσσός κατέστη η πρώτη εταιρεία που αγγίζει το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων.

Εχει υψηλότερη κεφαλαιοποίηση από την Walmart, την Disney, τη Netflix, τη Nike, την Exxon Mobil, την Coca-Cola, την Comcast, την Morgan Stanley, την McDonald’s, την AT&T, την Goldman Sachs, την Boeing, την IBM και την Ford μαζί. 

Στα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου, η Apple κατέγραψε άνοδο σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της σε ετήσια βάση. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 29% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2020.

Ο τομέας των iPhone παραμένει βέβαια η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη των πωλήσεων της εταιρείας. Ωστόσο, εκρηκτική ήταν και η αύξηση που καταγράφηκε στον κλάδο των υπηρεσιών, όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 25,6% σε ετήσια βάση. Συνολικά  ο συγκεκριμένος κλάδος είχε έσοδα 18 δισ. δολαρίων μόνο το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στο μέλλον.

Εντυπωσιακές ήταν και οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών της Apple: κατά τη διάρκεια των γιορτών πωλήθηκαν 27 εκατ. ζευγάρια AirPods οδηγώντας σε άνοδο τον τομέα των wearables της Apple κατά 20% σε ετήσια βάση.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι επενδυτές στράφηκαν στην Apple κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων στην Wall Street, αμέσως μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον. Η μετοχή της Apple θεωρείται ασφαλής επένδυση λόγω των ισχυρών ισολογισμών και της άπλετης ρευστότητας της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να επενδύει σε νέα προϊόντα, σε επαναγορά μεταοχών και τη διανομή μερισμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, the New York Times

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Ράλι η μετοχή της μετά το νέο ρεκόρ παραδόσεων το δ΄ τρίμηνο του 2021

Wall Street: Άτονη «υποδοχή» του νέου έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News