Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 14:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Νέα οικονομική βοήθεια στις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία

Γαλλία: Νέα οικονομική βοήθεια στις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία

Την περαιτέρω επέκταση της οικονομικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Γαλλία διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της.

Όπως δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ, η επιπλέον αυτή η βοήθεια θα φθάσει σχεδόν τα 100 εκατ. ευρώ.

Στη νέα δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνεται η μείωση του ορίου με το οποίο μπορούν οι εταιρείες να διεκδικήσουν κρατική στήριξη για τις απώλειες στον τζίρο τους.

Παράλληλα, όπως προσέθεσε όλες οι επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο οι οποίες έχουν υποστεί περιορισμούς για την εξάπλωσης της Covid-19, θα είναι επιλέξιμες για να καλύψουν τις δαπάνες τους μέσω της οικονομικής στήριξης.

«Θα είμαστε πάντα εκεί», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας όπως και ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθούν το 2022 μετά την ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη φέτος και ότι η φετινή ανάκαμψη θα δώσει ανοδική ώθηση στους μισθούς.

Σύμφωνα με την γαλλική κεντρική τράπεζα, η δυναμική της οικονομίας μετά την πανδημία θα εξασθενήσει το επόμενο έτος, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται στο 3,6% ακόμη περισσότερο στο 2,2% το 2023 και στο 1,4% το 2024.

Στην αναφορά της για τον πληθωρισμό (ο οποίος οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις υψηλές τιμές της ενέργειας,), αναφέρει ότι θα κορυφωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους σχεδόν στο 3,5% πριν επιστρέψει κάτω από το 2% στο τέλος του 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα της Γαλλίας: Κατεβάζουν ταχύτητα οικονομία και πληθωρισμός το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News