Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 13:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Ράλι η μετοχή της μετά το νέο ρεκόρ παραδόσεων το δ΄ τρίμηνο του 2021

Στο σύνολο της περυσινής χρονιάς οι παραδόσεις πραγματοποίησαν άλμα 87% σε ετήσια βάση

Tesla: Ράλι η μετοχή της μετά το νέο ρεκόρ παραδόσεων το δ΄ τρίμηνο του 2021

Ράλι σχεδόν 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street που θα είναι και η πρώτη για το 2022. Στις υψηλές αυτές πτήσεις έχει επιδοθεί η μετοχή της μεγαλύτερης σε χρηματιστηριακή αξία αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση για τις παραδόσεις των αυτοκινήτων της κατά το δ΄ εξάμηνο του 2021 διάστημα στο οποίο σημείωσε νέο ρεκόρ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Tesla παρέδωσε 308.600 οχήματα το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 263.026 οχήματα.

Οι παραδόσεις του δ΄ τριμήνου του 2021 ήταν αυξημένες κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και κατά 30% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2021, στο οποίο επίσης σημείωσε ιστορικό ρεκόρ. Να σημειωθεί επίσης ότι το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου είναι το έκτο διαδοχικό αναφορικά με τριμηνιαίες παραδόσεις.

Στο σύνολο της περυσινής χρονιάς οι παραδόσεις της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πραγματοποίησαν άλμα 87% σε ετήσια βάση, στα 936.172 οχήματα. Παράλληλα η περυσινή παραγωγή της εταιρείας ήταν ελαφρώς χαμηλότερη στις 930.422 μονάδες.

Το επίτευγμα της Tesla αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, από τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, μια έλλειψη που την ανάγκασε να προβούν σε περιορισμό της παραγωγής τους.

«Έχουν ξεπεράσει όλες οι προβλέψεις», αναφέρει ο Τζιν Μάνστερ εταίρος στη Loup Ventures. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία αναμένεται το 2022 να παραδώσει 1,3 εκατ. οχήματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Οι 5 συμβουλές του για νέους που θέλουν να επιτύχουν

Elon Musk: Το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών της Tesla αξίας 15,4 δισ. δολαρίων

Γιατί κλειδώθηκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί Tesla;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News