Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 07:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ikea: Ανεβάζει τις τιμές των προϊόντων της κατά 9%

Ikea: Ανεβάζει τις τιμές των προϊόντων της κατά 9%

Υψηλότερες κατά 9%, κατά μέσο όρο, θα είναι οι τιμές των προϊόντων της Ikea το 2022 σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων με έπιπλα και είδη σπιτιού. 

Όπως και άλλες εταιρείες με μικρά περιθώρια κέρδους, η Ikea, που είναι η μεγαλύτερη δύναμη στα έπιπλα παγκοσμίως, δυσκολεύεται να απορροφήσει το αυξημένο κόστος που φέρνουν τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Οι ανατιμήσεις του 9% θα την βοηθήσουν να αντισταθμίσει το σημαντικά υψηλότερο κόστος μεταφοράς και πρώτων υλών. Η εταιρεία σημειώνει ότι κράτησε τις τιμές της σταθερές από την αρχή της πανδημίας, όμως πλέον δεν μπορεί να απορροφά τις αυξήσεις στα κόστη. 

«Δυστυχώς, τώρα, για πρώτη φορά αφότου τα υψηλότερα κόστη άρχισαν να επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, πρέπει να περάσουμε μέρος αυτού του αυξημένου κόστους στους πελάτες μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Tolga Öncü, διευθυντής του retail της Ikea. Όπως εξηγεί, η κίνηση αυτή θα διασφαλίσει «την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα» της Ikea, προσθέτοντας όμως ότι «τα προσιτά προϊόντα θα είναι πάντα ένας ακρογωνιαίος  λίθος για εμάς». 

Η Ikea διαπιστώνει πρωτοφανή ζήτηση για προϊόντα που έχουν να κάνουν με το σπίτι, όπως έπιπλα, αποθηκευτικό εξοπλισμό και είδη που σχετίζονται με τα οικιακά γραφεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πάντα να καλύψει τη ζήτηση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Welle: Πόσα θα μείνουν στο πορτοφόλι το 2022;

Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022

Έρευνα ΣΕΒ: Επτά στις 10 επιχειρήσεις ανησυχούν για τα αυξημένα κόστη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News