Business & Finance Παρασκευή 31/12/2021, 08:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Τηλεργασία προσφέρουν οι JP Morgan και Citigroup

ΗΠΑ: Τηλεργασία προσφέρουν οι JP Morgan και Citigroup

Την επιλογή να εργαστούν από το σπίτι για τις δύο πρώτες βδομάδες του 2022 προσέφεραν στους εργαζόμενους της οι αμερικανικές τράπεζες JP Morgan. Όπως αναφέρει το Reuters οι διοικήσεις των τραπεζών προειδοποίησαν παράλληλα το εργατικό δυναμικό ότι αναμένεται να επιστρέψει στο γραφείο το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η JP Morgan δήλωσε στους εργαζόμενους ότι δεν αλλάζει κάτι στα μακροπρόθεσμα σχέδια για εργασία από το γραφείο. «Με την αύξηση των ταξιδιών και των συγκεντρώσεων στις διακοπές, επιτρέπουμε μεγαλύτερη ευελιξία κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου να εργασθείτε από το σπίτι (αν το επιτρέπει ο ρόλος σας) σύμφωνα την κρίση του διευθυντή σας», αναφέρεται στο εσωτερικό σημείωμα.

Η Citigroup ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους της να εργασθούν με τηλεργασία τις πρώτες εβδομάδες του 2022, σύμφωνα με άτομο με γνώση επί του θέματος.

Η τράπεζα είχε ήδη δηλώσει στις 15 Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους στα γραφεία της Νέας Υόρκης ότι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι αν μπορούσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι αμερικανικές τράπεζες επιθυμούν περισσότερο σε σχέση με άλλους κλάδους να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο γραφείο, ωστόσο αυτά τα σχέδια έχουν τεθεί εκ νέου υπό εξέταση εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η JPMorgan έδωσε οδηγίες στο προσωπικό στο Μανχάταν που δεν έχει εμβολιασθεί να εργάζεται από το σπίτι, ενώ χαλάρωσε τις απαιτήσεις για τη χρήση μάσκας στο εμβολιασμένο προσωπικό στα ίδια γραφεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News