Business & Finance Πέμπτη 30/12/2021, 07:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο Jeffrey Epstein: Ένοχη κρίθηκε η Ghislaine Maxwell

Σκάνδαλο Jeffrey Epstein: Ένοχη κρίθηκε η Ghislaine Maxwell

Ένοχη για την «στρατολόγηση» και το trafficking νεαρών κοριτσιών, με σκοπό την σεξουαλική κακοποίησή τους από τον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό χρηματιστή Jeffrey Epstein, που αυτοκτόνησε στο κελί του πριν δικαστεί, κρίθηκε η Ghislaine Maxwell. 

Η 60χρονη πρώην σύντροφος του Epstein βρέθηκε ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Ανάμεσα σε αυτές και η πιο σοβαρή, αυτή του σεξουαλικού trafficking ανήλικου. 

Το 12μελές σώμα των ενόρκων κατέληξε στην ετυμηγορία έπειτα από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων στη Νέα Υόρκη, κατόπιν της δίκης που διήρκεσε ένα μήνα. 

Αυτό σημαίνει ότι η Βρετανίδα κοσμική θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή. 

Η Maxwell δεν αντέδρασε όταν άκουσε την ετυμηγορία. Έβαλε ένα ποτήρι νερό και ήπιε δύο φορές.  Λίγο μετά, η ομάδα των δικηγόρων της έκανε γνωστό ότι ήδη προετοιμάζει την έφεση. «Πιστεύουμε πολύ στην αθωότητα της Ghislaine», είπε ο δικηγόρος της, Bobbi Sternheim, στους δημοσιογράφους. 

«Είμαι τόσο ανακουφισμένη και ευγνώμον που οι ένορκοι αναγνώρισαν το μοτίβο της συμπεριφοράς της ως αρπακτικού. Ελπίζω αυτή η δικαστική απόφαση να φέρει παρηγοριά σε όσους τη χρειάζονται και να δείξει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε η Annie Farmer, μία από τις γυναίκες που κατέθεσαν κατά της Maxwell. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ένα σκάφος, δύο αυτοκτονίες και δύο σκάνδαλα

Leon Black: Η σχέση με τον παιδόφιλο Epstein «γκρέμισε» τον τιτάνα του private equity

Γκέιτς: Τεράστιο σφάλμα που συναντήθηκα με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν

Barclays: Ο CEO γίνεται ένα ακόμα «θύμα» του σκανδάλου του Τζέφρι Επστάιν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News