Business & Finance Τετάρτη 29/12/2021, 21:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SpaceX: Νέα χρηματοδότηση στα 337,4 εκατ. δολάρια

SpaceX: Νέα χρηματοδότηση στα 337,4 εκατ. δολάρια

H SpaceX συγκέντρωσε 337,4 εκατ. δολάρια στον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η αποτίμηση της εταιρείας διαστήματος του Έλον Μάσκ ανερχόταν σε 100 δις. δολάρια τον Οκτώβριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο έχει προσελκύσει 1,16 δις. δολάρια από επενδυτές. Μεταξύ των επενδυτών της συγκαταλέγονται η Alphabet και η Fidelity.

Η SpaceX ανταγωνίζεται με την εταιρεία διαστήματος του Jeff Bezos, την Blue Origin, καθώς και με την Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, που επίσης δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα. Οι τρεις εταιρείες συγκεκριμένα επιχειρούν μεταξύ άλλων να λανσάρουν εμπορικές πτήσεις στο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις εταιρείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει επιτυχημένες αποστολές στο διάστημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η ευρύτερη οικονομία του διαστήματος ενδέχεται να αποκτήσει αξία έως και 1 τρις. δολαρίων μέχρι το 2040.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η SpaceX στοχεύει να προσγειώσει τα διαστημικά της αεροσκάφη στον Άρη πολύ νωρίτερα από το 2030. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από αποστολές για τη μεταφορά φορτίων και αστροναυτών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τη NASA.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί ο Elon Musk

Η «τρολ φιλανθρωπία» του Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News