Business & Finance Τετάρτη 29/12/2021, 12:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί στέλνονται αεροπλάνα γεμάτα… πατάτες στην Ιαπωνία;

Είδος πολυτελείας οι... τηγανητές πατάτες

Γιατί στέλνονται αεροπλάνα γεμάτα… πατάτες στην Ιαπωνία;

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία αεροπλάνα γεμάτα με πατάτες αναμένεται να προσγειωθούν στην Ιαπωνία, προκειμένου τα τοπικά καταστήματα McDonald’s να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης τηγανητών πατατών. 

Κάθε αεροσκάφος θα περιλαμβάνει φορτία με πατάτες σε αεροσκάφη τύπου 747, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση των τοπικών αποθεμάτων της αμερικανικής εταιρείας, τα οποία βρίσκονται σε οριακά επίπεδα. 

Στις 21 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα McDonald’s είχαν ανακοινώσει ότι οι τηγανητές πατάτες θα διατίθενται πλέον μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους, σε μια προσπάθεια διαφύλαξης των όποιων αποθεμάτων. 

Η απόφαση ελήφθη, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στο λιμάνι του Βανκούβερ, οι οποίες κατέστρεψαν τεράστιες ποσότητες με πατάτες που επρόκειτο να εξαχθούν στην Ιαπωνία. 

Συν τοις άλλοις, οι γνωστές αναταράξεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες ήρθαν να επιτείνουν το πρόβλημα. 

Αρκετοί Ιάπωνες, στο άκουσμα όλων αυτών, έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από τα καταστήματα McDonalds, προκειμένου να γευτούν τις αγαπημένες τους πατάτες, σχηματίζοντας πολύ μεγάλες ουρές. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, το πρόβλημα προμήθειας θα έχει επιλυθεί έως την Πρωτοχρονιά, καθώς -πέραν των τριών αεροσκαφών- δρομολογούνται και επιπλέον παραδόσεις τις προσεχείς ημέρες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η οικονομία ανησυχεί για μία ουσία που βρίσκεται στα ούρα μας

Ακρίβεια: Στερεί 150 ευρώ τον μήνα από τη μέση οικογένεια

To TikTok κάνει business με την viral φέτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News