Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 08:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Τα κέρδη των βιομηχανιών επιβραδύνθηκαν τον Νοέμβριο

Κίνα: Τα κέρδη των βιομηχανιών επιβραδύνθηκαν τον Νοέμβριο

Αισθητά επιβραδύνθηκαν τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών στην Κίνα τον Νοέμβριο, καθώς η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την εξασθένηση της ζήτησης επιβάρυνε τα έσοδα των επιχειρήσεων. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, τα βιομηχανικά κέρδη τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 9%, στα 805,96 τρισ. γιουάν (126,54 δισ. δολάρια), ποσοστό πολύ μικρότερο από το 24,6% του Οκτωβρίου.

Για το διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, επίσης ρυθμός βραδύτερος σε σχέση με την άνοδο των κερδών για το 10μηνο του 2021 που ανήλθε στο 42,2%. 

Τα στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη καλύπτουν τις μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατ. γιουάν από τις κύριες δραστηριότητές τους.

Ο πληθωρισμός στα εργοστάσια της Κίνας μειώθηκε ελαφρά τον Νοέμβριο, απόρροια των κυβερνητικών προσπαθειών της να συγκρατηθούν οι αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και να αντιμετωπισθεί η ενεργειακή κρίση. 

Το Πεκίνο προσπαθεί να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) μείωσε αυτόν τον μήνα το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες σε αποθεματικά όπως και το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους για να τονώσει την ανάπτυξη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News