Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 15:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Intel θέλει να κάνει το… comeback

Επενδύσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία

Η Intel θέλει να κάνει το… comeback

Το comeback προσπαθεί να κάνει η Intel Corp., η οποία έχει θέσει ως άμεσο στόχο την αύξηση της παραγωγικής διαδικασίας, μέσω της δημιουργίας νέων εργοστασίων σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αμερικανικής εταιρείας, η Γαλλία θα καταστεί το κέντρο του τμήματος έρευνας και σχεδιασμού, ενώ στην Ιταλία θα πραγματοποιούνται οι δοκιμές των προϊόντων. 

Στη Γερμανία, τέλος, θα αναγερθεί ένα ολοκαίνουριο εργοστάσιο, το οποίο θα φιλοξενεί την κεντρική μονάδα παραγωγής. 

Το κόστος όλων των παραπάνω επενδύσεων εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. 

Βασική επιδίωξη αποτελεί η επιστροφή της Intel στην κορυφή και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης ως κορυφαία βιομηχανία μικροτσίπς.  

Μάλιστα, η επέκταση της εταιρείας έρχεται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία, η οποία καταγράφει σημαντικό έλλειμμα σε ημιαγωγούς, δηλαδή σε μικροτσίπς. 

Κι αυτό, διότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ομαλή παράδοση των προϊόντων στις βιομηχανίες, κάτι που προκαλεί αναταράξεις στην παραγωγική διαδικασία πολλών εταιρειών. 

Ας σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής μικροτσίπς βρίσκεται στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και ειδικότερα, στην Ταϊβάν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News