Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 10:01
ΒΙΝΤΕΟ

«Όταν ο Χάρι γνώρισε τον Santa»: Είναι ο Άγιος Βασίλης γκέι;

Η διαφήμιση που έχει προκαλέσει αίσθηση

«Όταν ο Χάρι γνώρισε τον Santa»: Είναι ο Άγιος Βασίλης γκέι;

Καθώς οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις γίνονται παράδοση σε όλο και περισσότερες χώρες, η προετοιμασία τους εξελίσσεται σε μία πολύμηνη υπόθεση για πολλές επιχειρήσεις. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ποντάρουν στο στοιχείο της συγκίνησης, για αυτό και κάθε χρόνο, είναι όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια ανάμεσα στις πολλές. Αυτό ακριβώς πέτυχε φέτος η διαφήμιση των νορβηγικών ταχυδρομείων, με τίτλο «When Harry Met Santa.

Στο βίντεο των 4 λεπτών, ένας άνδρας στέλνει γράμμα στον Β. Πόλο, λέγοντας στον Άγιο Βασίλη πως «το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είσαι εσύ». Και η ευχή του εκπληρώνεται. Η διαφήμιση έχει σχεδόν 2 εκατ. views στο YouTube. 

«Θέλαμε να γιορτάσουμε την 50η επέτειο από την κατάργηση του νόμου που απαγόρευε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις», λέει η Monica Solberg, διευθύντρια marketing της Posten.

«Το μέγεθος της ανταπόκρισης μας εξέπληξε. Περιμέναμε μία αντίδραση, αλλά όχι σε αυτή την έκταση», προσθέτει.

Στην προοδευτική Νορβηγία, όπου η ομοφυλοφιλία αποτελούσε έγκλημα  έως και το 1972, μία διαφήμιση που δείχνει τον Άγιο Βασίλη να φιλά έναν άνδρα δεν προκαλεί και πολλές αντιδράσεις σήμερα. Όμως σε άλλες χώρες, το σποτ της Posten έχει γίνει δεκτό τόσο με επαίνους όσο και με κριτική. Ανάμεσα σε άλλα, κάποιοι καταδικάζουν την σύνδεση της εικόνας του Άγιου Βασίλη με το σεξ ή το γεγονός ότι ο Άγιος εμφανίζεται να απατά την κα Claus.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης: 

Όσα έχασαν οι 18άρηδες: Μια συγκινητική διαφήμιση για τη «γενιά του lockdown»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News