Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 22:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές το 2022

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές το 2022

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές το 2022 είναι πληθωρισμός, η πανδημία του κορωνοϊού και οι γεωπολιτικές εντάσεις, σύμφωνα με την έρευνα Markets Live Global στην οποία συμμετείχαν 783 διαχειριστές κεφαλαίου, οικονομολόγοι και traders.  

Περισσότεροι από 30% επικαλέστηκαν τον πληθωρισμό ανάμεσα στις μεγαλύτερες ανησυχίες τους για το επόμενο έτος, συνδέοντας τον κίνδυνο των υψηλότερων τιμών με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Περίπου ένα 25% θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή την πανδημία, με περίπου το ήμισυ εξ αυτών να εστιάζει στη νέα μετάλλαξη Όμικρον. 

Επίσης, το 23% των ερωτηθέντων επικαλέστηκαν τις γεωπολιτικές εντάσεις με το 16% να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα τις λέξεις πόλεμος, εισβολή ή διένεξη. Τα βασικά παραδείγματα που ανέφεραν είναι οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, Ρωσίας και Ουκρανίας, ειδικά η πιθανότητα εισβολής της Μόσχας στο Κίεβο. 

Ο τέταρτος μεγαλύτερος κίνδυνος, τον οποίο ανέφερε ένα ποσοστό 13%, είναι η Φέντεραλ Ριζέρβ, ειδικά η πιθανότητα να επιταχύνει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της υπερβολικά γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα, ένα 10% θεωρεί βασικό κίνδυνο ένα σφάλμα πολιτικής, ενώ ένα 5% επικαλέστηκε κινδύνους που είναι συνδεδεμένοι με τις κεντρικές τράπεζες γενικότερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News