Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 12:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Courier: Τα 8 χειρότερα πράγματα που κάνετε όταν περιμένετε παράδοση

Courier: Τα 8 χειρότερα πράγματα που κάνετε όταν περιμένετε παράδοση

Οι γιορτές είναι πάντα μία φορτωμένη περίοδος για τα courier, αλλά η πανδημία και η έκρηξη του online εμπορίου δημιουργούν πρωτόγνωρες συνθήκες για όσους κάνουν αυτή τη δουλειά. 

Το Business Insider ρώτησε οδηγούς των UPS, FedEx και Amazon τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για να κάνουν τη δουλειά τους λίγο ευκολότερη. Οι απαντήσεις που έδωσαν μπορούν να εφαρμοστούν και στην ελληνική πραγματικότητα. 

Μην μας ρωτάτε τι έχει το κουτί 

«Τι έχει μέσα το κουτί;». Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνει ο κόσμος στους οδηγούς.  «Πού να ξέρω; Εσύ το παρήγγειλες!», αστειεύεται ο Jason, οδηγός της UPS. Έτσι ακόμα και όταν έχετε παραγγείλει πολλά πράγματα και δεν ξέρετε τι έχει το κουτί, θυμηθείτε ότι ο courier δεν έχει ιδέα. 

Μην καθυστερείτε να ανοίξετε την πόρτα 

«Εάν χτυπάω την πόρτα σας, υποθέστε ότι χρειάζομαι την υπογραφή σας», λέει ο Steve, οδηγός της FedEx. Κάποιοι courier θα αφήσουν το πακέτο έξω από την πόρτα σας, όμως αν είστε μέσα, ανοίξτε όσο μπορείτε πιο γρήγορα, για να μην προκαλείτε αχρείαστες καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους. 

Αν θέλετε μία χάρη, ζητήστε την ευγενικά 

Ο Cliff λέει ότι μία γυναίκα του ζητά να αφήνει τα πακέτα στο ξεκλείδωτο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της. Ίσως να είναι χριστουγεννιάτικα δώρα που θέλει να κρύψει από τα παιδιά ή τον σύζυγό της. Εφόσον το ζητάει ευγενικά από τον οδηγό, εκείνος δεν έχει πρόβλημα να την εξυπηρετήσει. 

Μην αφήνετε ελεύθερα τα σκυλιά σας 

Μπορεί να θεωρείτε ότι ο σκύλος σας είναι φιλικός, όμως για την ασφάλεια όλων, μην τον αφήνετε ελεύθερο. «Ένας οδηγός δεν θέλει ποτέ να αντιμετωπίσει έναν σκύλο, ακόμα και όταν θεωρείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι φιλικό», λέει ο Joe, της Amazon. 

Φροντίστε ο αριθμός του σπιτιού σας να είναι ορατός 

Όλοι οι οδηγοί τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να μπορούν να εντοπίσουν τον αριθμό ενός σπιτιού, από απόσταση. «Καφέ αριθμοί σε ένα καφέ σπίτι! Όχι, ευχαριστώ», λέει ο Cliff.

Κρατείστε ελεύθερη την είσοδο του σπιτιού σας 

Μην αφήνετε πράγματα που μπλοκάρουν τον δρόμο προς την πόρτα σας και εάν έχει χιονίσει, καθαρίστε έναν διάδρομο. 

Αφήστε ένα φως αναμμένο όταν σκοτεινιάζει 

Τώρα που σκοτεινιάζει νωρίτερα, οι οδηγοί διευκολύνονται εάν υπάρχει ένα αναμμένο φως, καθώς αυτό τους βοηθά να επιταχύνουν τις παραδόσεις. 

Μην φέρνετε τους οδηγούς σε δύσκολη θέση 

Ο Steve λέει ότι κάποτε του άνοιξε την πόρτα μία γυμνή γυναίκα. «Προφανώς, περίμενε κάποιον άλλο», εξηγεί. Και δεν είναι ο μόνος που έχει έρθει στη δύσκολη θέση να βρει μπροστά του κάποιον που δεν είναι πλήρως ντυμένος.  

Άλλοι πελάτες συνηθίζουν να ζητούν διάφορες χάρες από τους οδηγούς. «Έχω αλλάξει λάμπες, έχω κουβαλήσει air condition», θυμάται ο Steve. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News