Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 11:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δώρο που κανείς δεν σκέφτεται – Το θέλουν 6 στους 10

Το δώρο που κανείς δεν σκέφτεται – Το θέλουν 6 στους 10

Αυτή την εποχή, οι περισσότεροι ψάχνουν εναγωνίως τα δώρα που θα δώσουν σε φίλους και συγγενείς. Όμως πάνω από 6 στους 10 θέλουν για φέτος ένα δώρο που λίγοι σκέφτονται να χαρίσουν. 

Σύμφωνα με έρευνα την οποία πραγματοποίησε η MagnifyMoney με τη συμμετοχή 2.000 Αμερικανών, το 65% θέλει να λάβει ως δώρο κάποια επένδυση, όπως μετοχές ή κρυπτονομίσματα. 

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δώρο που θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία του», λέει στο CNBC η Ismat Mangla, της LendingTree, μητρικής της MagnifyMoney. 

Άλλωστε ακόμα και με τα σκαμπανεβάσματα του covid-19, ο S&P 500 δίνει κέρδη πάνω από 24% από τις αρχές του έτους. 

«Εάν σκέφτεστε για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για ένα νεαρό άτομο, πιστεύω ότι το να του αγοράσετε μια μετοχή είναι ένας καλός τρόπος να το ‘μυήσετε’ στις επενδύσεις», σημειώνει  ο Judson Meinhart, της Parsec Financial. 

Αλλά και για όποιον θέλει να δωρίσει κρυπτονομίσματα, εταιρείες όπως οι Coinbase, Binance, CashApp και Robinhood επιτρέπουν στους χρήστες να χαρίσουν coins σε άλλους, κάποιες φορές μέσω μίας δωρο-κάρτας που αποστέλλεται μέσω email, ακόμα και εάν ο παραλήπτης δεν έχει δικό του λογαριασμό ή digital wallet. Βέβαια για να αποκτήσει πρόσβαση στο δώρο του, θα πρέπει να δημιουργήσει ένα wallet, όπου θα αποθηκεύει τα κρυπτονομίσματά του. 

Οι πλατφόρμες αυτές επιτρέπουν στον χρήστη να στείλει και ένα κομμάτι ενός κρυπτονομίσματος, κάτι που βοηθά, εάν σκεφτεί κανείς ότι ένα bitcoin κοστίζει αυτή τη στιγμή 41.000 δολάρια. 

Μπορεί να φαίνεται ριψοκίνδυνο, όμως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει μια επένδυση, χωρίς να ξοδέψει τα δικά του χρήματα, σημειώνει η Mangla. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Το δώρο που θέλει φέτος η Generation Z – Το έχετε ήδη σε κάποιο ντουλάπι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News