Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 09:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είδε ο Γιαπωνέζος στο διάστημα

Τι είδε ο Γιαπωνέζος στο διάστημα

Ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επέτρεψε στη γη έπειτα από 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου γύριζε βίντεο κάνοντας πράγματα της καθημερινότητας, όπως βουρτσίζοντας τα δόντια του και πηγαίνοντας στην τουαλέτα. 

Ο μεγιστάνας της online μόδας Yusaku Maezawa και ο βοηθός του Yozo Hirano προσγειώθηκαν στην στέπα του Καζακστάν, μαζί με τον Ρώσο κοσμοναύτη Alexander Misurkin, όπως έκανε γνωστό η ρωσική υπηρεσία διαστήματος. 

«Η πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου Soyuz MS-20 ολοκληρώθηκε», ανέφερε η Roscosmos. 

View this post on Instagram

A post shared by 前澤友作 Yusaku Maezawa (MZ) (@yusaku2020)

 

Το ταξίδι σήμανε την επιστροφή της Ρωσίας στον τουρισμό του διαστήματος έπειτα από παύση δέκα ετών, στη διάρκεια των οποίων ο ανταγωνισμός από τις ΗΠΑ εντάθηκε. 

Οι τρεις αστροναύτες πέρασαν 12 ημέρες σε τροχιά, όπου οι Ιάπωνες τουρίστες κατέγραψαν την καθημερινότητά τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για το δημοφιλές κανάλι του Maezawa στο YouTube. 

Μιλώντας στους 1 εκατ. followers του στο YouTube, ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος εξήγησε πώς πρέπει κάποιος να βουρτσίζει τα δόντια του και να πηγαίνει στην τουαλέτα στο διάστημα -και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες. «Είναι πολύ εύκολο», είπε, δείχνοντας το χωνί που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για τα ούρα. 

View this post on Instagram

A post shared by 前澤友作 Yusaku Maezawa (MZ) (@yusaku2020)

 

Σε άλλες βίντεο, δείχνει στους followers του πώς πρέπει κάποιος να πίνει το τσάι του και να κοιμάται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. 

Ο Maezawa σκοπεύει να πάρει μαζί του οκτώ άτομα σε μία αποστολή γύρω από το φεγγάρι, που θα γίνει το 2023 με την SpaceX του Elon Musk. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News