Business & Finance Κυριακή 19/12/2021, 22:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Εμπόδια εκ των έσω για το πακέτο στήριξης ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Εμπόδια εκ των έσω για το πακέτο στήριξης ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων

Εμπόδια εκ των έσω αντιμετωπίζει το σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων, μετά την ανακοίνωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Μάντσιν ότι δεν θα το εγκρίνει θεωρώντας το ιδιαίτερα πολυδάπανο σε περίοδο πληθωρισμού.

Ο Λευκός Οίκος αποδοκίμασε αμέσως τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζο Μάντσιν για την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για ξαφνική και ανεξήγητη ανατροπή εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.

«Ο αγώνας για το Build Back Better είναι πολύ σημαντικός για να εγκαταλείψουμε. Θα βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε το επόμενο έτος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να προσπαθεί να τον πείσει να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου.

Ο Τζο Μάντσιν επέλεξε το δίκτυο Fox News, που είναι πολύ επικριτικό προς τον Τζο Μπάιντεν, για να κάνει την ανακοίνωσή του.

«Δεν μπορώ να προχωρήσω πιο μακριά», δήλωσε στο δίκτυο Fox ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, ο οποίος εδώ και εβδομάδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε αυτό το πρόγραμμα κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορώ να το ψηφίσω», πρόσθεσε ο Μάντσιν, επικαλούμενος κυρίως την αύξηση των τιμών και το μέγεθος του χρέους. «Δεν μπορώ πολύ απλά. Προσπάθησα καθετί ανθρωπίνως δυνατό, δεν μπορώ. Είναι όχι», πρόσθεσε.

Με την ονομασία «Build Back Better» (Ανοικοδομώντας καλύτερα), το σχέδιο προβλέπει κυρίως πρόσβαση στην παιδεία για όλους, εκπτώσεις φόρων για τα αμερικανικά νοικοκυριά και σημαντικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News