Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 21:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία 11 δισ. δολαρίων του Τραμπ που δεν προσφέρει κανένα προϊόν

Η εταιρεία 11 δισ. δολαρίων του Τραμπ που δεν προσφέρει κανένα προϊόν

Η παρουσίαση προς το ενδιαφερόμενο επενδυτικό κοινό την προηγούμενη εβδομάδα, η Trump Media & Technology Group (TMTG) του οποίου προεδρεύει ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίαζε λάθη, ενώ φαίνεται πως ένα μέρος της ήταν «copy-paste» από το Ίντερνετ. Επίσης, η εταιρεία ούτε έχει έσοδα ούτε και προσφέρει ακόμη κάποιο προϊόν. Εκτός αυτού, σε μία από τις διαφάνειες της παρουσίασης ο ορισμός του χρήστη δίνεται ως «ενός εκπροσώπου πωλήσεων που ταξιδεύει για να επισκεφθεί πελάτες», που είναι περίεργο, δεδομένουν ότι πρόκειται για εταιρεία media και όχι πλατφόρμα πωλήσεων.

Τα περίεργα σχετικά με την εταιρεία συνεχίζονται, αφού ο Ρεπουμπλικανός και μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Devin Nunes, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου, παρότι δεν έχει καμία επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας ή των social media.

Παρόλα αυτά, η TMTG έχει προσελκύσει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και σύμφωνα με την Renaissance Capital, η αποτίμησή της ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 11 δισ. δολαρίων.

«Είναι περίεργο και ασαφές. Δεν έχω δει τίποτα παρόμοιο ξανά. Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το ξαναδώ στο μέλλον», δήλωσε στο CNN ο Matthew Tuttle, διευθύνων σύμβουλος της Tuttle Capital Management.

H TMTG, της οποίας προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να μπει στο χρηματιστήριο μέσω SPAC, δηλαδή μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία ειδικού σκοπού Digital World Acquisition Corp.

Με την ανακοίνωση της είδησης πυροδοτήθηκε κύμα ενθουσιασμού στην Wall Street, με τη μετοχή της Digital World Acquisition Corp. να εκτοξεύεται κατά 1.657% αμέσως έπειτα.

Προβλέψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση της TMTG καταγράφεται μία σειρά από οικονομικές προβλέψεις, μεταξύ άλλων για 81 εκατ. χρήστες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social μέχρι το 2026 και τζίρο 13,50 δολάρια ανά χρήστη. Επίσης, με τη δημιουργία της εφαρμογής streaming TMTG+ εταιρεία προβλέπει 40 εκατ. συνδρομητές μέχρι το 2025 και να παράγει 9 δολάρια κατά μέσο όρο ανά μήνα από κάθε χρήστη.

Για το 2022 αναμένει τζίρο μόλις 1 εκατ. και αποκλειστικά από το Truth Social.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Η μετοχή που απογειώθηκε 400% σε μία ημέρα δια χειρός… Τραμπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News