Business & Finance Δευτέρα 13/12/2021, 09:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Air France – KLM: Προχώρησε σε πληρωμή του δανεισμού της επιδιώκει αναδιάρθρωσή του  

Air France – KLM: Προχώρησε σε πληρωμή του δανεισμού της επιδιώκει αναδιάρθρωσή του  

Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ κατέβαλε η Air France – KLM καταβολή που αφορά παλαιότερο κρατικό δάνειο από την κυβέρνηση της Γαλλίας, προκειμένου να η αεροπορική εταιρεία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η εταιρεία σήμερα Δευτέρα, αναφέροντας παράλληλα ότι διαπραγματεύεται παρατείνει τη λήξη του δανείου από τις 6 Μαΐου 2023 στις τις 6 Μαΐου 2025, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδόσει νέες μετοχές. 

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία όπως πολλές στον κλάδο της έχει πληγεί από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

«Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, συνεχίζονται οι συζητήσεις για περαιτέρω μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης σε επίπεδο ομίλου. Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την έκδοση νέων μετοχών ή νέας μορφής μετοχικών τίτλων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Air France-KLM.

Δύο πηγές με γνώση των σχεδίων δήλωσαν στο Reuters, ότι η Air France-KLM σκέφτεται να καθυστερήσει μια προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξαιτίας των νέων μέτρων από τις κυβερνήσεις για τον μετριασμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης λΟμικρον του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News