Business & Finance Κυριακή 12/12/2021, 21:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alibaba: Απέλυσε υπάλληλο που είχε καταγγείλει τον προϊστάμενό της για βιασμό

Alibaba: Απέλυσε υπάλληλο που είχε καταγγείλει τον προϊστάμενό της για βιασμό

Μία υπάλληλο, η οποία είχε κατηγορήσει τον προϊστάμενό της και έναν πελάτη για σεξουαλική επίθεση, απέλυσε ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibiba. 

Η εταιρεία κατήγγειλε ότι η γυναίκα είχε διαδώσει ψευδείς πληροφορίες, με στόχο να βλάψει τη φήμη του κολοσσού. 

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν η υπάλληλος έκανε γνωστή την υπόθεση βασιμού, μέσω ενός 11σέλιδου εγγράφου. Σε αυτό ανέγραφε ότι ο προϊστάμενός της τη βίασε στο δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ αυτή ήταν αναίσθητη, λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. 

Αμφότεροι είχαν ταξιδέψει στην πόλη Jinan, προκειμένου να συναντήσουν έναν πελάτη. Η υπάλληλος υποστήριξε ότι ο ανώτερος της τη διέταξε να πιει αλκοόλ και να κρατήσει συντροφιά στον πελάτη. 

Σε κάποια στιγμή, ο άγνωστος άνδρας τη φίλησε στο στόμα. Το επόμενο πράγμα που θυμόταν η υπάλληλος, ήταν ότι ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου χωρίς τα ρούχα της.   

Από τις κάμερες παρακολούθησης διαπίστωσε ότι ο προϊστάμενος είχε εισέλθει στο δωμάτιό της τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Alibaba, ζητώντας την απόλυσή του προϊσταμένου. Παρότι η διοίκηση συμφώνησε, τελικά δεν προέβη σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.  

Και, μάλιστα, πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η γυναίκα απολύθηκε από την εταιρεία, με την αιτιολογία ότι διέδωσε ψευδείς πληροφορίες. Η ίδια, πάντως, δεσμεύτηκε να κυνηγήσει το δίκιο της, μέσω της δικαστικής οδού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News