Business & Finance Κυριακή 12/12/2021, 18:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσοι εργαζόμενοι ρίχνουν έναν… υπνάκο στο 8ωρο τους;

Τι δείχνει έρευνα στις ΗΠΑ

Πόσοι εργαζόμενοι ρίχνουν έναν… υπνάκο στο 8ωρο τους;

Με την τηλεργασία να έχει καταστεί ευρέως διαδεδομένη στην εποχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία να κάνουν και κάποια άλλα πράγματα παράλληλα με την εργασία τους. Όπως το να κοιμηθούν για λίγο. 

Παρότι, μάλιστα, ο ύπνος εν ώρα εργασίας θεωρείται από πολλούς ως δείγμα ανευθυνότητας, πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι όσοι παραδέχονται ότι ρίχνουν ένα υπνάκο κατά τη διάρκεια του 8ώρου, έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν προαγωγή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Plushbeds (κατασκευαστής κλινοσκεπασμάτων), δύο στους τρεις Αμερικανούς δηλώνουν ότι έχουν κοιμηθεί εν ώρα εργασίας στο πρόσφατο παρελθόν.  

Μάλιστα, οι νεότεροι εργαζόμενοι, δηλαδή όσοι ανήκουν στη γενιά Ζ, έχουν αυτή τη συνήθεια σε ποσοστό 80%. Από κοντά ακολουθούν και οι εκπρόσωποι της γενιάς των Millenials (70%). 

Οι ίδιοι, μεταξύ άλλων, θεωρούν ότι ο γρήγορος ύπνος, ιδίως το μεσημέρι, τους βοηθάει να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Εκτιμούν δε, ότι η ιδανική διάρκεια του ύπνου θα πρέπει να κυμαίνεται από 20 έως 30 λεπτά.  

Κι αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες (53%) να πάρουν προαγωγή σε σχέση με όσους όσους επιλέγουν να μην κοιμηθούν (35%), τότε… καλά κάνουν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κάθε πότε «πρέπει» να αλλάζουμε δουλειά

Οι 7 κανόνες για να ανεβάσετε τον μισθό σας

Πώς ζητάτε αύξηση μισθού; Οι πέντε φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς δεν έπαθε ποτέ burnout: Η συνταγή του για να το αποφύγετε

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News