Business & Finance Σάββατο 11/12/2021, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νορβηγία: Επιδότηση 1 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Νορβηγία: Επιδότηση 1 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Πακέτο επιδότησης ύψους 8 δισ. κορόνων (περίπου 1 δισ. ευρώ) ετοιμάζει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τον αντίκτυπο από τις τιμές – ρεκόρ στην ηλεκτρική ενέργεια. 

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Όσλο, το κράτος θα καλύψει περίπου το 50% των λογαριασμών χαμηλής τάσης για τους μήνες Δεκεμβρίου, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. 

«Μια ασυνήθιστη κατάσταση χρειάζεται και ασυνήθιστα μέτρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Store. «Είναι μια απάντηση σε αυτό που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας» έσπευσε να προσθέσει. 

Οι αυξήσεις – ρεκόρ στην ηλεκτρική ενέργεια πλήττουν πολλά νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη, ως απόρροια της έλλειψης αποθεμάτων φυσικού αερίου (μειωμένες παραδόσεις από τη Ρωσία) και της σημαντικής αύξησης της ζήτησης. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές στη Νορβηγία εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καθώς -πέραν των άλλων- ένα από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της σκανδιναβικής χώρας αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή, λόγω εργασιών συντήρησης.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News