Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 21:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα: Θα επενδύατε σε ένα παιδικό παιχνίδι ή σε ένα έργο τέχνης;

Έρευνα: Θα επενδύατε σε ένα παιδικό παιχνίδι ή σε ένα έργο τέχνης;

Μεγαλύτερο είναι το όφελος από τις επενδύσεις σε lego παρά σε χρυσό, έργα τέχνης ή κρασί, σύμφωνα με σχετική έρευνα ομάδας από ρωσικό πανεπιστήμιο οικονομικών επιστημών. Συγκεκριμένα, η έρευνα καταδεικνύει ότι η αξία των lego από δεύτερο χέρι αυξάνεται κατά 11% ετησίως. Πρόκειται δηλαδή για καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον χρυσό, τις μετοχές, τα ομόλογα, τα γραμματόσημα και το κρασί, σύμφωνα με την έρευνα.

Γενικά, όμως, η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν υψηλά κέρδη από «πιο ασυνήθιστα αγαθά, των οποίων η αγορά μπορεί να φαίνεται λιγότερο σοβαρη», όπως τα τουβλάκια lego, κούκλες Barbie, φιγούρες υπερηρώων ή άλλες μινιατούρες.

Έρευνα: Θα επενδύατε σε ένα παιδικό παιχνίδι ή σε ένα έργο τέχνης;-1

«Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε ότι οι άνθρωποι αγοράζουν τέτοιου είδους αντικείμενα, όπως κοσμήματα αντίκες ή έργα τέχνης ως επένδυση», δήλωσε η Victoria Dobrynskaya, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Οικονομικών του ρωσικού πανεπιστημίου.

Η ίδια συνέχισε: «Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως τα συλλεκτικά παιχνίδια. Δεκάδες χιλιάδες συμφωνίες πραγματοποιούνται στην δευτερεύουσα αγορά lego. Λαμβάνοντας υπόψιν ακόμη και τις χαμηλές τιμές των περισσότερων σετ, πρόκειται για τεράστια αγορά, η οποία δεν είναι δημοφιλής στους παραδοσιακούς επενδυτές».

Άξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ακριβότερων σετ lego συγκαταλέγονται το Millennium Falcon, το Death Star II και το Imperial Star Destroyer from Star Wars, καθώς και το Taj Mahal

Έρευνα: Θα επενδύατε σε ένα παιδικό παιχνίδι ή σε ένα έργο τέχνης;-2

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν 2.322 σετ από το 1987 έως το 2015, συμπεριλαμβανομένων των συλλεκτικών κομματιών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη κομματιών στη δευτερογενή αγορά έχει σπρώξει τις τιμές προς τα πάνω. Αξιολογήθηκαν όμως οι πωλήσεις μόνο νέων σετ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη 140% στα κέρδη για τα «τουβλάκια της πανδημίας»

Lego: Τρεις μέρες έξτρα διακοπές και μπόνους για τους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News