Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 16:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δισεκατομμυριούχος που αγόρασε το Σύνταγμα των ΗΠΑ – Επειδή το ζήτησε ο γιος του

Ο δισεκατομμυριούχος που αγόρασε το Σύνταγμα των ΗΠΑ – Επειδή το ζήτησε ο γιος του

Τι έκανε τον Ken Griffin να αγοράσει ένα αντίτυπο του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι 43,2 εκατ. δολαρίων; Μα φυσικά, η επιθυμία του γιου του. 

«Καθόμουν στο σπίτι στη Νέα Υόρκη και ο γιος μου με φωνάζει για να μου πει “μπαμπά, πρέπει να αγοράσεις το Σύνταγμα» εξιστορεί ο Griffin, λίγες εβδομάδες μετά την ιστορική δημοπρασία του οίκου Sotheby. 

Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Citadel δεν το πολυσκέφτηκε και χωρίς να ρωτήσει το «γιατί», αποφάσισε να κάνει πράξη την επιθυμία του γιου του. 

Για να το πετύχει όμως, έπρεπε να ανταγωνιστεί τις προσφορές μιας ομάδας επενδυτών cryptos, οι οποίοι μέσω διαδικτυακής εκστρατείας είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων. 

«Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το κάνω δικό μου. Δεν το λέω πολύ συχνά αυτό» συνεχίζει ο Griffin.  

Το αντίτυπο του αμερικανικού Συντάγματος έχει πραγματική αξία μεταξύ 15 και 20 εκατ. δολαρίων και αποτελεί ένα από τα μόλις 13 αντίγραφα του πρώτου Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο τυπώθηκε το 1787 από τη Συνταγματική Συνέλευση της χώρας.  

Ο Ken Griffin, σύμφωνα με το Forbes, έχει περιουσία περισσότερων των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δραστηριοποιούμενος στον τομέα των επενδύσεων. 

Είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Citadel LLC, ενός πολυεθνικού hedge fund, το οποίο παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα χρημάτων από οποιοδήποτε άλλο fund στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Sotheby’s: Προς πώληση πίνακες Γουόρχολ και Πικάσο σε ιδιωτική συλλογή αξίας άνω των 600 εκατ.δολαρίων

Οι πορσελάνες που «ξέφυγαν» από τους Ναζί βγαίνουν σε δημοπρασία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News