Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 09:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Toyota: Αναστέλλει την παραγωγή σε δύο ακόμη εργοστάσια 

Toyota: Αναστέλλει την παραγωγή σε δύο ακόμη εργοστάσια 

Την αναστολή της παραγωγής σε δύο ακόμη εργοστάσια ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία αναγκάζεται να προβεί σε αυτή την κίνηση ελέω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες και εξαρτήματα, ελλείψεις που έχουν προκληθεί από τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Μετά την καινούργια αναστολή της λειτουργίας, αναμένεται να επηρεσθούν 5.500 οχήματα, από 3.500 πριν. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να μειώσει την παγκόσμια παραγωγική της δυναμικότητα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης σε ημιαγωγούς, ωστόσο όπως είχε αναφέρει θα αύξανε την παραγωγή της τον Δεκέμβριο, προκειμένου να πιάσει τον στόχο της για την ετήσια παραγωγή της.  

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Νοέμβριο η παραγωγή της αναμενόταν να μειωθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 λιγότερων οχημάτων σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, σε έναν μήνα ωστόσο κατά τον οποίο είχε στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες στην παραγωγή των προηγούμενων μηνών.

Αυτή η μείωση ακολουθούσε τις περικοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καθώς οι προμήθειες των εξαρτημάτων στα εργοστάσια στη Μαλαισία και το Βιετνάμ μειώθηκαν, αναγκάζοντας την Toyota να μειώσει τον στόχο παραγωγής της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου 2022 κατά 300.000 οχήματα στα 9 εκατομμύρια οχήματα.

moneyreview.gr με πληροφοφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Toyota: Μειώνει την παραγωγή της τον Νοέμβριο ελλείψει ημιαγωγών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News