Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 12:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η Microsoft προειδοποιεί 2 δισεκατομμύρια χρήστες του Google Chrome 

Γιατί η Microsoft προειδοποιεί 2 δισεκατομμύρια χρήστες του Google Chrome 

Παρά το γεγονός ότι έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το Google Chrome διανύει ακόμη μία δύσκολη χρονιά. 

Η Google επιβεβαίωσε προσφάτως ότι στο α’ εξάμηνο του 2021 έχει υποστεί περισσότερες παραβιάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης απ’ ότι είχε υποστεί στο σύνολο του 2020. 

Και σαν να μην έφθανε αυτό, τώρα αντιμετωπίζει μια νέα πηγή κινδύνου. 

Η Microsoft έχει αρχίσει να προειδοποιεί όσους χρήστες επιχειρούν να κατεβάσουν το Chrome, για ζητήματα απορρήτου, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, τα οποία προκύπτουν από το πρόγραμμα περιήγησης της Google. 

Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, προσπαθεί να «κλέψει» πελάτες της Google προς όφελος του δικού της προγράμματος περιήγησης, του Microsoft Edge. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι προειδοποιήσεις της Microsoft συχνά – πυκνά περιλαμβάνουν και το μήνυμα ότι το Edge συνοδεύεται από «πρόσθετες εγγυήσεις» για το απόρρητο των χρηστών, καλώντας επί της ουσίας τους χρήστες των Windows να μην προτιμούν το Chrome. 

Παρά το γεγονός ότι το βασικό κίνητρο της Microsoft είναι το marketing και η προώθηση του Edge, εντούτοις φαίνεται ότι έχει πράγματι δίκιο για το θέμα του απορρήτου. 

Κι αυτό, διότι η Microsoft έχει «κλειδώσει» ορισμένες προεπιλογές ασφαλείας για τα Windows 11, κάτι που καθιστά ευνοϊκότερο για τον χρήστη να επιλέγει το Edge. 

Για τα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης, όμως, οι χρήστες των Windows θα πρέπει να ορίζουν από μόνοι τους τις προεπιλογές ασφαλείας, για κάθε έναν από τους 10 διαφορετικούς τύπους υπερσυνδέσμων και αρχείων. 

Άρα, στην πραγματικότητα, το Edge έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος, προκειμένου οι χρήστες να αποφεύγουν αυτή τη λεπτομερή και συχνά κουραστική διαδικασία.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News