Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 09:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ανέλπιστη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο 

Γερμανία: Ανέλπιστη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο 

Περισσότερο του αναμενομένου επιταχύνθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, σε έναν μήνα που τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η έλλειψη στα ενδιάμεσα αγαθά εξακολουθούσαν να υφίστανται και να δημιουργούν προβλήματα στην παραγωγή τον εργοστασίων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, Destatis, η βιομηχανική παραγωγή του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 2,8% σε μηνιαία βάση, μετά από την αναθεωρημένη υποχώρηση 0,5% τον Σεπτέμβριο. 

Σε poll του Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν σαφώς χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 0,8%. 

Η βιομηχανική δραστηριότητα παρουσιάζει μια οξύμωρη εικόνα, καθώς τον ίδιο μήνα οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν απότομη πτώση, από τη στιγμή που η ζήτηση από το εξωτερικό εξασθένησε αισθητά, μια εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η μεταποίηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με προκλήσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ομοσπονδιακής υπηρεσίας, Destatis, οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο, τον μήνα που είναι ο εναρκτήριος για το γ΄ τρίμηνο του 2021, «πάτησαν απότομα φρένο», καταγράφοντας αρνητικό ποσοστό -6,9%.

Στην ίδια ανακοίνωση η Destatis αναφέρει, ότι η ανάγνωση του δείκτη για τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 1,8%. 

Η ευρείας αυτή κλίμακας πτώση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, καθώς η μέση πρόβλεψη ήταν στο -0,5%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ευρεία πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Οκτώβριο

Γερμανία: Επιβραδύνεται περαιτέρω η οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News