Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 08:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός

Οι αυξήσεις των μισθών αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τον στόχο του πρωθυπουργού να νικήσει τον αποπληθωρισμό

Ιαπωνία: Αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός

Για αυξήσεις στους μισθούς προκειμένου οι εργαζόμενοι να προφυλαχθούν από τον επιταχυνόμενο πληθωρισμό, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Φούμιο Κισίντα, οι αυξήσεις αυτές θα έρθουν μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, με σκοπό να ακολουθήσει ένας κύκλος οικονομικής ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου.

Οι δεσμεύσεις αυτές έγιναν σήμερα κατά την εναρκτήρια ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, η οποία συγκλήθηκε για να συζητηθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με δαπάνες ρεκόρ ύψους 36 τρισ. γιεν (318 δισ. δολάρια), προκειμένου να μετριαστεί το πλήγμα από την πανδημία.

Οι αυξήσεις των μισθών αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τον στόχο του πρωθυπουργού να νικήσει τον αποπληθωρισμό, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει έναν κύκλο ήπιας αύξησης των μισθών και αδύναμων καταναλωτικών δαπανών, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να δαπανήσουν τα μετρητά που διαθέτουν (έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ), ενισχύοντας έτσι τους μισθούς και τις επενδύσεις. 

«Καθώς έχει αυξηθεί ο φόβος ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός σε όλον τον κόσμο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην Ιαπωνία, θα κάνω ό,τι καλύτερο με τις αυξήσεις των μισθών προκειμένου να προστατεύσω την ιαπωνική οικονομία», είπε ο Κισίντα.

«Όταν παροτρύνουμε τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να αυξήσουν τους μισθούς, πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο με αυξήσεις μισθών και εταιρική ανάπτυξη για να επιτρέψουμε να έρθουν βιώσιμες αυξήσεις μισθών».

Επίσης δεσμεύτηκε να θέσει τις βάσεις για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ελαφρύνοντας τη φορολογία και παρέχοντας επιθετικές εκπτώσεις στις εταιρείες που αυξάνουν τους μισθούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News