Business & Finance Σάββατο 4/12/2021, 12:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldmans Sachs: «Κόβει» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Goldmans Sachs: «Κόβει» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας αναθεωρεί επί τα χείρω η Goldman Sachs, επικαλούμενη τον κίνδυνο από τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Σε νέο σημείωμα προς τους πελάτες της, η επενδυτική τράπεζα περιμένει πλέον ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί κατά 3,8% το 2021 και κατά 2,9% το 2022. 

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 4,2% και 3,3%, αντίστοιχα. 

«Ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, πλέον σκεφτόμαστε ένα πιο μετριοπαθές σενάριο,  σύμφωνα με το οποίο ο ιός διασπείρετε πιο γρήγορα, αλλά η ανοσία έναντι της βαριάς νοσηλείας εξασθενεί ελάχιστα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων. 

Τονίζει δε, ότι η Όμικρον είναι πιθανό να έχει ήπια επίδραση στις δαπάνες, ενώ αντίθετα δύναται να οξύνει τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες, βασικά αγαθά και ανθρώπινο δυναμικά. 

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα εξαρτηθούν από το πόσοι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, σπεύδει να συμπληρώσει η Goldman Sachs. 

Όσον αφορά το πρόβλημα του πληθωρισμού, εκτιμά ότι οι περαιτέρω ελλείψεις σε αγαθά και προσωπικό είναι πιθανό να ωθήσουν τις τιμές σε υψηλότερο επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News