Business & Finance Παρασκευή 3/12/2021, 13:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταθέτει την επιστροφή στο γραφείο 

Περί των 5.000 εργαζόμενων κατά μέσο όρο της Google στην περιοχή ΕΜΕΑ πηγαίνει στο γραφείο κάθε ημέρα

Google: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταθέτει την επιστροφή στο γραφείο 

Σε ακύρωση της προγραμματισμένης επιστροφής των εργαζομένων της στα γραφεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) θα προχωρήσει η Google, όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το Business Insider, καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έχει αναγκάσει την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της. 

Βάσει του προηγούμενου σχεδιασμού, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις περιοχές θα έπρεπε να επιστρέψουν στο γραφείο στις 10 Ιανουαρίου, με τη μορφή της υβριδικής μορφής εργασίας, δουλεύοντας δηλαδή συνδυαστικά κάποιες ημέρες με τηλεργασία και κάποιες με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία μάλιστα είχε δώσει το περιθώριο στα παραρτήματά της στις χώρες αυτές να προσαρμόσουν τα χρονικά τους περιθώρια βάσει της ημερομηνίας αυτής σε σχέση με τις συνθήκες που θα επικρατούν σε εθνικό επίπεδο. 

Με εσωτερικό σημείωμα το οποίο τέθηκε υπόψη του Business Insider, ο πρόεδρος της Google για την περιοχή ΕΜΕΑ, Ματ Μπρίτιν, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία μεταθέτει την ημερομηνία επιστροφής μετά τις 10 Ιανουαρίου. 

«Η αίσθηση είναι ότι με την αβεβαιότητα της πανδημίας και τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι επικεφαλής ανά τον κόσμο έχουν αποφασίσει να επεκτείνουν το μέτρο της εθελοντικής εργασίας από το σπίτι και να αναθεωρήσουν την κατάσταση με το νέο έτος», αναφέρει στο σημείωμα, τονίζοντας ότι «καμία χώρα της περιοχής ΕΜΕΑ δεν θα μεταβεί στο υβριδικό μοντέλο εργασίας στις 10 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, περί των 5.000 εργαζόμενων κατά μέσο όρο της Google στην περιοχή ΕΜΕΑ πηγαίνει στο γραφείο κάθε ημέρα. Η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο απασχολεί 150.000 μόνιμους εργαζόμενους και άλλους τόσους εποχιακούς και συνεργάτες. 

«Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν πυροδοτήσει μια αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο. Ενώ ο πλήρης αντίκτυπος της νέας μετάλλαξης δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί -στην πραγματικότητα θα χρειασθούν αρκετές εβδομάδες πριν η επιστημονική κοινότητα μπορεί να μιλήσει με περισσότερα στοιχεία- δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να σας παρέχουμε περισσότερη σαφήνεια», τονίζει.

«Ενώ είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες, σας ζητούμε να επανεξετάσετε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις διά ζώσης και προσπαθήσετε να συμμετάσχετε σε δικτυακές συναντήσεις και γεγονότα όπου είναι δυνατό», συμπληρώνει ο Μπρίτιν. 

Όπως παρά πολλές εταιρείες, η Google έχει αναβάλει πολλές φορές τα σχέδιά της για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο. Εν μέσω έντονης δυσαρέσκειας από τους υπαλλήλους που τους ζητήθηκε να εργασθούν από το γραφείο προχώρησε σε ευέλικτες μορφές τηλεργασίας.

Βάσει των πλάνων της, θα απαιτείται από τους εργαζόμενους να δίνουν το παρών τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα αν και η εταιρεία αναμένει ότι εντέλει μόνο το 20% του εργατικού της δυναμικού θα επιλέξει την τηλεργασία. 

Να σημειωθεί ότι όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, έχουν εγκριθεί περισσότερα από 10.000 αιτήματα για μεταθέσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης:

Google: Χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα μαθηματικά θεωρήματα

Επιστρέφει η τηλεργασία; Ποια είναι τα sos της δουλειάς από το σπίτι

Εργασία: Πώς τα νέα δεδομένα δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News