Business & Finance Παρασκευή 3/12/2021, 07:48
ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

«Η εποχή είναι ακόμα πιο τρελή από τη φούσκα του dot com»

«Η εποχή είναι ακόμα πιο τρελή από τη φούσκα του dot com»

Κάποια κομμάτια των αγορών είναι υπερβολικά υπερτιμημένα και το σημερινό περιβάλλον είναι «ακόμα πιο τρελό» και από την φούσκα του dot com, που τελικά έσκασε το 2000, προειδοποίησε ο Charlie Munger, το δεξί χέρι του Warren Buffett στην Berkshire Hathaway. 

«Θεωρώ αυτή την εποχή ακόμα πιο τρελή από την περίοδο του dot com», είπε ο 97χρονος Munger στο συνέδριο Sohn στο Σίδνεϊ. 

Αποκάλυψε επίσης, ότι εύχεται να μην υπήρχαν τα κρυπτονομίσματα και επαίνεσε την Κίνα για τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να απαγορεύσει τη χρήση τους. 

«Εύχομαι να μην είχαν εφευρεθεί ποτέ. Και πάλι, θαυμάζω τους Κινέζους, πιστεύω ότι πήραν τη σωστή απόφαση, δηλαδή απλά να τα απαγορεύσουν. Στην χώρα μου, ο αγγλόφωνος πολιτισμός, έχει πάρει τη λάθος απόφαση και απλά δεν μπορώ να πάρω μέρος σε αυτά τα παράλογα μπουμ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε ο Munger. 

Ο Munger, που μίλησε καθώς τα μετρητά της Berkshire άγγιξαν νέα υψηλά στα 149,2 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, είπε επίσης ότι είναι θετικός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

«Μου αρέσει το γεγονός ότι μειώνουμε ραγδαία την καύση άνθρακα και την καύση βενζίνης και ντίζελ. Πιστεύω ότι είναι κάτι έξυπνο για τον κόσμο και θα ήταν ακόμα εξυπνότερο εάν δεν υπήρχε άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη», δήλωσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News