Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 18:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Από CTO σε CEO – Ο Ντόρσι δίνει τη σκυτάλη στον Agrawal

Twitter: Από CTO σε CEO – Ο Ντόρσι δίνει τη σκυτάλη στον Agrawal

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) της Twitter, Parag Agrawal, αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας, όπως επιβεβαιώνει και μέσω επιστολής στους εργαζομένους της εταιρείας ο απερχόμενος CEO και ιδρυτής της, Τζακ Ντόρσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο Ντόρσι, ο οποίος ήταν επικεφαλής και της Twitter, αλλά και της εταιρείας πληρωμών Square, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter μέχρι το τέλος της θητείας του το 2022.

«Αποφάσισα να αφήσω την Twitter, διότι πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει από τους ιδρυτές της», δήλωσε ο Ντόρσι.

Σχετικά με τον αντικαταστάτη του δήλωσε: «Ήταν η επιλογή μου εδώ και κάποιο καιρό, καθώς αντιλαμβάνεται σε βάθος την εταιρείας και τις ανάγκες της, Ο Parag υπήρξε πίσω από κάθε κρίσιμη απόφαση που βοήθησε στην αλλαγή σελίδας της εταιρείας. Είναι φιλοπερίεργος, διερευνητικός, λογικός, δημιουργικός, απαιτητικός, έχει αυτοεπίγνωση, και είναι ταπεινός. Διοικεί με καρδιά και ψυχή και μαθαίνω καθημερινά από αυτόν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν ως CEO.»

 

Ο Agrawal θα πρέπει να πραγματοποιήσει τους εξαιρετικά φιλόδοξους εσωτερικούς στόχους της Twitter. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι στοχεύει να έχει 315 εκατ. εγγεγραμένους ενεργούς χρήστες μέχρι το τέλος του 2023 και να έχει υπερδιπλασιάσει τον ετήσιο τζίρο της μέχρι τότε.

Ο Agrawal εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντόρσι και την ομάδα της Twitter μέσω ανάρτησής του. Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος για το μέλλον και ευχαρίστησε ξανά για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που του έδειξαν.

Προσπάθεια αντικατάστασης του Ντόρσι

Ο βασικός μέτοχος του Twitter, Elliot Management, είχε επιδιώξει να αντικαταστήσει τον Ντόρσι το 2020, προτού τελικά η επενδυτική εταιρεία καταλήξει σε συμβιβασμό με τη διοίκηση του social media.

O ιδρυτής του Elliot και δισεκατομμυριούχος Paul Singer είχε διερωτηθεί αν ο Ντόρσι θα πρέπει να ηγείται δύο εισηγμένων εταιρειών, με αποτέλεσμα να τον καλέσει να παραιτηθεί από τη διοίκηση μίας εκ των δύο.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter είχε ιδρυθεί το 2006 από τον Τζακ Ντόρσι, τον Νόαχ Γκλας, τον Μπιζ Στόουν και τον Έβαν Γουίλιαμς. Το 2013 έφθασε να συγκαταλέγεται στα δέκα πιο επισκέψιμα sites παγκοσμίως, ενώ από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως «το SMS του Διαδικτύου».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις

705742: O αριθμός που τουίταρε ο ιδρυτής του Twitter και τι σημαίνει

Ο «ερημίτης» της Σίλικον Βάλεϊ: Παράτησε τη σχολή του, έστησε το Twitter και τώρα κλείνει deals δισεκατομμυρίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS