Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 15:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η Ευρώπη έχει έλλειμμα 9 εκατομμυρίων νέων επιχειρηματιών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ

Γιατί η Ευρώπη έχει έλλειμμα 9 εκατομμυρίων νέων επιχειρηματιών

Σε μια μικρή ομάδα ανδρών, ηλικίας 30 έως 49 ετών, φαίνεται ότι περιορίζονται οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στις πλουσιότερες οικονομίες του πλανήτη, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό έλλειμμα στον αριθμό νέων επιχειρηματιών. 

Όπως προκύπτει από έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να υπήρχαν 9 εκατ. περισσότεροι επιχειρηματίες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ ανέρχεται σε 35 εκατoμμύρια.

Κι αυτό, με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, οφείλεται στην έλλειψη ίσων ευκαιριών, κάτι το οποίο αντίθετα δεν ισχύει στην περίπτωση των ανδρών ηλικίας από 30 έως 49 ετών. 

«Οι νέοι, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι έχουν λιγότερες ευκαιρίες για να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα» διαπιστώνει η έρευνα του ΟΟΣΑ. «Αυτοί οι “χαμένοι” επιχειρηματίες κοστίζουν στις οικονομίες σε ιδές, καινοτομία και θέσεις εργασίας». 

Γιατί η Ευρώπη έχει έλλειμμα 9 εκατομμυρίων νέων επιχειρηματιών-1

Μάλιστα, η πανδημία του κορωνοϊού κατέστησε την κατάσταση χειρότερη σε σχέση με την προ-Covid περίοδο, καθώς οι επιχειρηματίες από μη ευνοϊκές κοινωνικές ομάδες επηρεάστηκαν δυσμενέστερα από τις επιπτώσεις της κρίσης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΟΣΑ καλεί τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τη χρηματοδότηση προς τις κοινωνικές ομάδες που υστερούν, να βελτιώσουν τα προγράμματα κατάρτισης – εκπαίδευσης, και να καλύψουν τις ανάγκες για περαιτέρω υποστήριξη.  

«Περισσότερη χρηματοδότηση, περισσότερη επένδυση στις δεξιότητες, περισσότερη στήριξη. Όλα αυτά είναι κρίσιμα για την επίτευξη της ισότητας ευκαιριών προς όλους όσους επιθυμούν να “τρέξουν” τη δική τους επιχείρηση» δήλωσε, σχετικά ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Yoshiki Takeuchi. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες επιχειρήσεις: Πού ιδρύθηκαν οι περισσότερες – Ποιοι κλάδοι είχαν την τιμητική τους

Grant Thornton: Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για «έξοδο» από την κρίση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News