Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 12:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα κινηθεί ψηλά και τον Νοέμβριο 

«Οι περισσότερες προβλέψεις επί της ουσίας αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει υπό του 2%»

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα κινηθεί ψηλά και τον Νοέμβριο 

Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και τον Νοέμβριο και σε αυτό το πλαίσιο είναι πρώιμο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια, από τη στιγμή που οι τιμές σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν από το επόμενο έτος. 

Σε αυτή τη δήλωσε προέβη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ισαμπέλ Σνάμπελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. 

Αναφορικά με τον πληθωρισμό η κ. Σνάμπελ τόνισε ότι αυτός θα επανέλθει προς το 2% του χρόνου, από τη στιγμή που τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού θα περιορισθούν και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια θα υποχωρήσουν. Μάλιστα, όπως επισήμανε, ο υψηλός αυτός ρυθμός των τιμών καταναλωτή αντανακλούν τόσο την έλλειψη που παρατηρείται σε προϊόντα όσο και στη βάση σύγκρισης, καθώς πέρυσι στην αποκορύφωση της πανδημίας οι τιμές βρίσκονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.  

«Οι περισσότερες προβλέψεις επί της ουσίας αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει υπό του 2%, έτσι δεν υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις ότι οι τιμές θα τεθούν εκτός ελέγχου», ανέφερε. «Αν θεωρήσουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε μόνιμη βάση άνω του 2%, σίγουρα θα αντιδράσουμε. Ωστόσο επί της παρούσης, δεν βλέπουμε καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο», προσέθεσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο μέτωπο των επιτοκίων: Δύο αυξήσεις από την ΕΚΤ το 2023 βλέπει τώρα η Berenberg

Γιατί είναι τόσο υψηλός ο πληθωρισμός σήμερα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News