Business & Finance Τετάρτη 24/11/2021, 21:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασκ: Συνεχίζει να πουλά μετοχές -Πόσο απέχει από το στόχο του

Μασκ: Συνεχίζει να πουλά μετοχές -Πόσο απέχει από το στόχο του

Συνεχίζει την πώληση των μετοχών του στην Tesla ο Έλον Μασκ προχωρώντας με το σχέδιο του για εκποίηση του 10% του μεριδίου του. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε σήμερα στις εποπτικές αρχές, ο CEO της Tesla πούλησε χθες άλλες 934.091 μετοχές αξίας 1,05 δισ. δολαρίων. 

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter ο Μασκ, με το 55% των ακολούθων του να εγκρίνει την κίνηση.

Έκτοτε, ο Μασκ έχει πουλήσει 9,2 εκατ. μετοχές του αξίας 9,9 δισ. δολαρίων και οφείλει να πουλήσει ακόμη περισσότερες, ώστε να επιτύχει τον στόχο του.

Υπολογίζεται πως για να φτάσει στο 10% θα χρειαστεί να πουλήσει συνολικά περίπου 17 εκατ. μετοχές. Ο Μασκ υπολογίζεται ότι ελέγχει τουλάχιστον 169 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

Όσον αφορά την προσωπική του περιουσία, ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index τον κατατάσσει στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας δισεκατομμυριούχων, με προσωπική περιουσία ύψους 303,7 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις του Μασκ έχουν αναστείλει το ράλι που σημείωνε η μετοχή της Tesla. Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 15,2%, καταγράφοντας έτσι την χειρότερη εβδομάδα για την μετοχή της Tesla εδώ και είκοσι μήνες. Σήμερα, πάντως, η μετοχή ανεβαίνει και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 1.125 δολάρια με αύξηση 1,46%.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ πριν από μερικούς μήνες είχε ήδη αναφερθεί στην πώληση ενός «μεγάλο μεριδίου» των μετοχών του κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου. Συγκεκριμένα, ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι τα δικαιώματα προαίρεσης στην Tesla λήγουν και ότι οι οριακοί συντελεστές φόρου εισοδήματος θα αυξηθούν άνω του 50%.

Διαβάστε επίσης:

Η κόντρα των τιτάνων: Τι έχουν να χωρίσουν ο ισχυρότερος τραπεζίτης και ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης

To hedge hund που συνεχίζει να σορτάρει την Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News