Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 17:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κόσμος ανοίγει και η Zoom υποχωρεί

Οι «νικητές της πανδημίας» χάνουν την αίγλη τους

Ο κόσμος ανοίγει και η Zoom υποχωρεί

Παρότι η Covid-19 εξακολουθεί να καλπάζει πλήττοντας το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη,  το Zoom, που αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα έναν από τους «νικητές της πανδημίας» φαίνεται πως έχει χάση την λάμψη του.

Η μετοχή της Xoom υποχώρησε κατά 12% σήμερα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2020. Επίσης, στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καταγράφηκε εμφανής επιβράδυνση της ανάπτυξής της, καθώς σε πολλά σημεία του πλανήτη χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα.

Η μετοχή της Zoom άγγιξε το πλαφόν της τον Οκτώβριο του 2020, από το οποίο έχει υποχωρήσει περίπου 62%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μείωση 100 δισ. δολαρίων από την κεφαλαοποίησή της σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πολλές ακόμη εταιρείες που επωφελήθηκαν από τα lockdown, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή Peloton που προσφέρει υπηρεσίες γυμναστηρίου για το σπίτι, έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από τα υψηλά του 2020.

Επίσης, η μετοχή της εταιρείας τηλεϊατρικής Teladoc έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του Μαρτίου του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zoom, Έρικ Γιουάν, μπήκε πέρυσι στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς μετά την εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας η προσωπική του περιουσία ανήλθε στα 17 δισ. δολάρια. 

Η υποχρεωτική τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, ανάγκασαν μαθητές, φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους, να πραγματοποιούν τις υποχρεώσεις τους μέσω διαδικτύου, με την εταιρεία του Γιουάν να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, στις διαδικτυακές αυτές «συναντήσεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Adecco: Πώς διαμορφώνεται η αγορά εργασίας στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης»

Τα lockdowns φεύγουν, η τηλεργασία μένει – Tι σημαίνει να δουλεύεις από το σπίτι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News