Business & Finance Δευτέρα 22/11/2021, 21:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Netflix: Εξαγόρασε το στούντιο που δημιούργησε τα εφέ του Game of Thrones

Netflix: Εξαγόρασε το στούντιο που δημιούργησε τα εφέ του Game of Thrones

Βαθύτερα στο χώρο της παραγωγής ταινιών και σειρών μπαίνει η Netflix, με την εξαγορά της εταιρείας οπτικών εφέ (visual effects) Scanline, η οποία συμμετείχε στην παραγωγή σύγχρονων τηλεοπτικών επιτυχιών, όπως το Game of Thrones, το Stranger Things και το Justice League του Ζακ Σνάιντερ.

Παρότι η Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming είχαν προ πολλού επιδείξει τάσεις στροφής προς την παραγωγή, ιδίως λόγω κόστους, αλλά και ταχύτητας, πρόκειται για την πρώτη εξαγορά μεγάλου παίκτη στην αγορά των visual effects.

Η Scanline διαχειρίζεται συνολικά επτά γραφεία παγκοσμίως, ενώ τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στον Καναδά. Συνολικά αποσχολεί τουλάχιστον 1.100 άτομα και θα περιέλθει στην πλήρη ιδιοκτησία της Netflix, διατηρώντας ωστόσο έναν ημιαυτόνομο χαρακτήρα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εξαγοράς.

Ο ημιαυτόνομος χαρακτήρας προκύπτει από το γεγονός ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο, η Scanline θα μπορεί να συνεργάζεται και με τρίτες εταιρείες πλην της Netflix.

Έχοντας ολοκληρώσει εντυπωσιακές παραγωγές από άποψη visual effects, η Scanline «θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτούσια επιχείρηση και να συνεργάζεται με την ποικιλία των πελατών της. Η Netflix θα επενδύσει στη γραμμή παραγωγής, τις υποδομές και το εργατικό δυναμικό της Scanline», τόνισε σήμερα η Amy Reinhard, αντιπρόεδρος του τμήματος λειτουργιών στούντιο του Netflix.

moneyeview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Από το δράμα στα ριάλιτι – Στροφή του streaming σε ακόμη πιο εθιστικές σειρές

Ο μύθος των sitcom αναβιώνει στο Netflix

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News